Paslanmaz Tesisatı
Paslanmaz boru tesisatı:
Akışkan sıvı ve gazların taşınımını yapmak amacı ile sistemine uygun şekilde döşenmiş paslanmaz borulardan destek alınır. Uygun boru çapı, et kalınlığı seçebilmek için ütaşınan ürünlerin cinsini, akışkanlık derecesini, basıncını ve istenilen debiyi teşhis etmek gerekir. Paslanmaz boru çeşitli kalite ve standartlarda olabilir. Aynı şekilde boru birleştirme fittings malzemeleride çeşitli kalite ve standartlarda olabilir. Boru Standart ve özelliklerine göre AISI 304 AISI 309, AISI 310 ,AISI 316, AISI 321 ve Dubleks paslanmaz olarak ayrılabilir. Genel kullanım için en uygun boru AISI 304 özelliginde olanıdır.
Paslanmaz boru tesisatları gıda, kimya, petrokimya, tersane, tekstil, otomotiv sanayi başta olmak üzere pek çok kullanım alanına sahiptir.
Boru tesisatı döşenirken şu hususlara dikkat edilmelidir:
- Sadece standartlara ve normlara uygun ürünler kullanılmalıdır (borular, fittingsler, kaynak ve izolasyon malzemeleri v.b.).
- paslanmaz boru ve fittingsler tıkanma ihtimaline karşı montaj öncesinde kontrol edilmeli, gerekli temizlikleri yapılmalıdır.
- Kesim ve kaynak çapakları temizlenmelidir.
- Kaynak noktaları paslanmaz tel fırça ile temizlenmelidir.
- Kendir ve teflon dişlere sadece gerektiği kadar sarılmalıdır.
- Paslanmaz tesisattaki tüm akışkan gerektiğinde boşaltılabilecek şekilde planlanmalı ve döşenmelidir.
- Akış hızını engellemeyecek şekilde çap hesaplaması yapılmalıdır.
- Montaj süresince ve tesisatı devreye almadan önce yabancı madde girişini engellemek için boru ağızları mutlaka kapatılmalıdır.
- İşletmeye almadan önce tesisat tamamen temizlenmelidir.
Keşif Talebi İçin Tıklayın